Science with and for Society in European Universities Alliances: Cross-Alliances Forum 2023 (01.12.2023, м. Брюссель)

1 грудня 2023 року команда Національного Еразмус+ офісу в Україні приєдналася до заходу “Science with and for Society in European Universities Alliances: Cross-Alliances Forum 2023”, що відбувся у Вільному університеті Брюсселя в Брюсселі.
Більше 200 учасників представників Європейських університетських альянсів стали учасниками заходу.
Форум служить платформою для презентації досягнень завершених і поточних науково-дослідних проектів у межах Альянсів європейських університетів.
Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у дискусіях між представниками різних європейських університетів, зовнішніми зацікавленими сторонами та державами-членами ЄС щодо майбутнього курсу та сталої підтримки Альянсів у їхніх сферах науково-дослідницької діяльності. Також було взято участь у спеціальних сесіях, присвячених впровадженню практик відкритої науки та дослідженню того, як ефективно залучити громадян і суспільство до своєї діяльності. Особливу увагу було присвячено таким темам, як дослідницька етика та доброчесність, стійкість, соціальна відповідальність та інноваційне застосування знань.

Попередня Звіт Еразмус+ за 2022 рік